tiistai 5. huhtikuuta 2016

Esitysvälineet


  Yleistä:

Esitysvälineillä voit auttaa itseäsi, esimerkiski puheen tai videoesityksen pidossa. Esitysväline-versoita on monenlaisia, mutta tässä tekstissä keskitytään nyt kolmeen erilaiseen versioon: Powerpoint, Sway ja Prezi.


Powerpoint

 Powerpoint on  Microsoftin oma ohjelma, jonka avulla tehdään dioja ja niihin voi liittää, esimerkiksi: Ääniä, tekstejä, kuvia ja videoita. Dioja voidaan vaihtaa automaattisesti ajastimella, tai hiirellä napsauttamalla. Powerpointin dioja voidaan muokata Dian perustyylistä, joko yksitellen, tai kaikki diat, jos halutaan jonkun asian olevan kaikissa dioissa.   

Video: Miten lisään esitykseen kuvan, tekstin ja rakenteen.




Video: Miten teen haluamani siirtymät ja animaatiot. 



Sway

Sway on Microsoftin uusimpia ohjelmia, jossa diojen ja tekstien kirjoittaminen on paljon erilaisempaa, verrattuna Powerpointiin. "Diat" ovat peräkkäin ja kuvat voidaan asettaa esitykseen aivan eritavalla.
 
 "Sway on nettipohjaisten interaktiivisten esitysten luontiin tarkoitettu ohjelma. Se tukee sisällön liittämistä paitsi muista Office-ohjelmista, myös esimerkiksi YouTubesta, OneDrivestä sekä sosiaalisen median lähteistä kuten Facebook. Sway muuntaa esityksen automaattisesti sopivaksi laitteelle, jolla esitystä katsellaan; esitys on erilainen esimerkiksi puhelimen ja tietokoneen ruudulla." (Petrus Laine, Muropaketti,http://muropaketti.com/microsoft-julkaisi-uuden-ohjelman-office-perheeseen-office-sway) 

Esimerkki Sway ohjelman käytöstä.
 

Prezi

Prezi on erilaisempi edellisiin esitysvälineisiin verrattuna. Prezissä voit  "piilottaa" dioja toisten diojen tai kuvien sisään. Prezi erottuu muista ohjelmista juuri zoomauskäyttöliittymällä, jossa katsoja tuntee itsensä menevän kuvan sisään ja ulos. Tämän avulla tehdä vaikka minkälaisia esityksiä. Prezi on maksullinen ohjelma.


Harjoitustehtävä löytyy taas Harjoitustehtävä-kansiosta.             

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti