tiistai 12. huhtikuuta 2016

Word- joukkosähköposti ja lomakkeet

Joukkosähköposti

Joukkosähköpostissa voit lähettää monelle henkilölle saman kaltaisen viestin, vaikka se on jokaiselle vastaanottajalle henkilökohtainen. Jotta pystyt Wordin kautta lähettämään viestin sähköpostitse, on sinulla oltava koneellasi Outlook asennettuna.  Sinulla pitää olla myös jossain taulukko (Excelissä), jossa on kaikki yhteystiedot mitä tarvitset.


Tässä videossa näytetään miten joukkosähköposti tehdään ja jos lopussa painaisit OK-painiketta, niin viesti lähtisi heti eteenpäin.


Wordin lomakkeet

Lomakkeita voi olla erilaisia, voi olla kauppakirjoja, henkilötietolomakkeita, vuokrasopimuksia, jne. Lomakkeisiin voit lisätä erilaisia sisältöobjekteja, kuten: valintaruutuja, päivämäärän-valitsimia ja tekstikenttiä.

Jotta saat valittua lomakkeisiin ohjausobjekteja, on katsottava onko sinulla Wordissä välilehtenä Kehitystyökalut. Jos et löydä sitä valintanauhasta, on sinun lisättävä se. Paina oikeaa hiiren näppäintä valintanauhan päällä ja valitse muokkaa valintanauhaa, sille rastita kehitystyökalu ja niin se on sinulla käytettävissä. Kehitystyökalusta voit myös valita Rajoita muotoilemista, jonka avulla voit rajoittaa lomakkeen muokkaamista.


Esimerkkinä hotelliasiakkaalle suunnattu henkilötietolomake





Harjoitustyö löytyy jälleen harjoitustyö-kansiosta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti